Ted Polet boeken

WIE SCHRIJFT...

Ted Polet

FICTIE

Momenteel heb ik twee afgeronde manuscripten: De Regeling en De Batavier. Deze zijn onderworpen aan een redactieslag door HT-C Communicatie en Marketing.

De Batavier is op 16 maart 2019 verschenen bij Uitgeverij Palmslag. Tevens heb ik beide manuscripten vertaald in het Engels.

Een derde manuscript verkeert in de eindfase.

Omslagontwerp door uitgeverij Palmslag

De Batavier

Mark Schouten, een zeeman van rond de dertig, raakt zijn baan als stuurman op een vrachtschip kwijt als gevolg van zijn slechte gezondheid. Als hij revalideert na een ziekenhuisopname krijgt hij onverwacht een erfenis en koopt hij een oude houten tweemaster, die hij restaureert om er mee naar de Middellandse Zee te zeilen. Aan het eind van zijn reis redt hij bij de Turkse kust een groep Syrische vluchtelingen uit zee, die ronddrijven in een lekke rubberboot.

De redding en de daarop volgende gebeurtenissen zullen zijn leven een andere wending geven. Thuisgekomen na de reis pakt hij zijn leven opnieuw op, maar de herinnering aan een Syrische vrouw die hij uit zee heeft gered laat hem niet los. Hij gaat naar haar op zoek in de chaos van de Griekse vluchtelingencrisis.

Ca. 89.000 woorden, 250 pagina’s.

De Regeling

Tijdens een zeiltocht in het vroege voorjaar van vader en zoon Brouwer over de Waddenzee vinden ze het lichaam van een verdronken jongeman drijvend in een half leeggelopen reddingvest. Diezelfde avond, nadat ze zijn aangekomen in Harlingen en een verklaring over het incident hebben afgelegd tegen de Marechaussee, komt een jonge vrouw aan boord vragen naar de drenkeling.

Kort daarop raken zij verstrikt in een web van internationale misdaad, intimidatie en moord, waar de autoriteiten niet in geďnteresseerd zijn totdat het te laat is en er meer slachtoffers vallen. De verschrikkelijke gebeurtenissen van de daaropvolgende weken zullen een stempel drukken op hun leven.

Ca. 89.000 woorden, 250 pagina’s.

Drie meter zand

Het verhaal over het wrak van de 'Arabelle' uit de tijd van Napoleon, dat eeuwenlang drie meter onder het zand heeft gelegen in het zeegat van Ameland. Nazaten van de enige overlevende van de ramp vinden een raadselachtige aanwijzing in de nalatenschap van een overleden vrouw.

Het persoonlijk logboek van een militair uit het leger van Napoleon zet hen op het spoor van het wrak, waarvan de waardevolle lading echter kort na de ontdekking wordt geplunderd door nietsontziende criminelen, die een spoor van geweld achterlaten.

Een historische roman, die uitmondt in een hedendaagse thriller met een verrassende uitkomst.

Ca. 87000 woorden.

     

Auteur   Fictie   Schrijven   Uitgeven   Biografie   Zeilen   Zeevaart   Home