Ted Polet boeken

WIE SCHRIJFT...

Ted Polet

ANANSI

Mijn vierde boek ANANSI is inmiddels in voorbereiding. Het manuscript is onlangs ingediend bij uitgeverij Palmslag. De verwachte publicatiedatum is medio juni 2023, twee weken voor Keti Koti (1 juli), de herinneringsdag aan het afschaffen van de slavernij.

Ik ben onlangs in Suriname geweest om ter plekke onderzoek te doen ten behoeve van het manuscript, een prachtige reis. Ik ben tot mijn verbazing en plezier in Paramaribo geïnterviewd door journaliste Audry Wajwakana van het Surinaamse dagblad De Ware Tijd.

(voorlopig omslagontwerp)

ANANSI is een historische roman tegen de achtergrond van de slavenhandel en de Surinaamse plantages aan het eind van de 17e eeuw. Het boek gaat over twee mensen, die ondanks de harde realiteit van de slavenhandel voor elkaar kiezen en hopen op een leven in vrijheid. Het verhaal begint in Fort Elmina, het hoofdkwartier van de WIC aan de toenmalige Goudkust, en verplaatst zich naar het koloniale Suriname in de tijd van Van Sommelsdijck. De hoofdpersonen zijn de jonge Afrikaanse vrouw Efua, huisslavin van een Spaanse slavenhandelaar, en de rebelse Nederlandse zeeman Evert Adriaansz, die zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken voelen.

De verboden relatie komt aan het licht en Efua wordt verkocht en op een slavenschip naar Suriname gezet. Evert weet aan boord van een ander schip te komen en gaat na vele omzwervingen naar haar op zoek aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, een barre zoektocht in de binnenlanden van het 17e-eeuwse Suriname.

De rode draad in het boek zijn de volksverhalen van de slimme spin Anansi, die in West-Afrika van moeder op dochter worden overgeleverd en met de slavenhandel naar Suriname zijn gereisd. Efua vertelt de verhalen die zij van haar oma heeft geleerd en neemt ze mee naar Suriname.

Verwacht juni 2023.

Ca. 90000 woorden.   klik voor extract uit manuscript

 

  

Boeken   Schrijven   Uitgeven   Biografie   Zeilen   Zeevaart   Home