Ted Polet boeken

WIE SCHRIJFT...

Ted Polet

LUISTERBOEKEN

Tot mijn plezier hoorde ik onlangs dat mijn boeken DE BATAVIER en DRIE METER ZAND beschikbaar zijn als luisterboek in Daisyformaat via de bibliotheekservice Passend Lezen.

DE BATAVIER is tevens beschikbaar als brailleboek.

De producent van de deze alternatieve leesvormen is Dedicon.

Deze pagina is met opzet in tekstformaat gehouden ter verbetering van de leesbaarheid voor wie slechtziend is. Ik hoop dat u daarmee geholpen bent.

DE BATAVIER.

Mark Schouten, een zeeman van rond de dertig, raakt zijn baan als stuurman op een vrachtschip kwijt als gevolg van zijn slechte gezondheid. Als hij revalideert na een ziekenhuisopname krijgt hij onverwacht een erfenis en koopt hij een oude houten tweemaster, die hij restaureert om er mee naar de Middellandse Zee te zeilen. Aan het eind van zijn reis redt hij bij de Turkse kust een groep Syrische vluchtelingen uit zee, die ronddrijven in een lekke rubberboot.

De redding en de daarop volgende gebeurtenissen zullen zijn leven een andere wending geven. Thuisgekomen na de reis pakt hij zijn leven opnieuw op, maar de herinnering aan een Syrische vrouw die hij uit zee heeft gered laat hem niet los. Hij gaat naar haar op zoek in de chaos van de Griekse vluchtelingencrisis. 'Een warme, toegankelijke roman over vriendschap en liefde in een chaotische wereld.' - NBD BIBLION OVER DE BATAVIER.

DRIE METER ZAND.

Het verhaal over het wrak van de 'Arabelle' uit de tijd van Napoleon, dat eeuwenlang drie meter onder het zand heeft gelegen in het zeegat van Ameland. Een zeiler en zijn vriendin vinden raadselachtige documenten in de nalatenschap van haar grootmoeder.

Het persoonlijk logboek van een militair uit het leger van Napoleon zet hen op het spoor van het wrak. De waardevolle lading in het wrak wordt echter kort na de ontdekking geplunderd door nietsontziende illegale bergers, die een spoor van geweld achterlaten.

Een historische roman, die uitmondt in een hedendaagse thriller. Verleden en heden zijn op een verrassende manier aan elkaar gesmeed door het wrak en familiebanden die tweehonderd jaar overbruggen. Gepubliceerd april 2022.

'Zeezeiler en ex-stuurman Polet heeft zijn kennis van schepen, varen en zandbanken op zeer aangename wijze gestopt in een deels historische thriller.' - VN DETECTIVE- EN THRILLERGIDS 2022 OVER DRIE METER ZAND.

Boeken   Schrijven   Uitgeven   Biografie   Zeilen   Zeevaart   Home