Ted Polet boeken

WIE SCHRIJFT...

Ted Polet

FICTIE

Mijn boeken DE BATAVIER en HET TRANSPORT zijn in de afgelopen jaren verschenen bij Uitgeverij Palmslag. Een derde manuscript is vrijwel gereed voor publicatie onder de voorlopige titel Drie meter zand. Alle drie zijn onderworpen aan een redactieslag door HT-C Communicatie en Marketing.

Tevens heb ik alle drie manuscripten vertaald in het Engels. THE BATAVIAN, THE CARGO en TWO FATHOMS DEEP zijn in digitale vorm verkrijgbaar bij Amazon/Kindle Direct Publishing

 

DE BATAVIER

Omslagontwerp door uitgeverij Palmslag

Videotrailer voor het boek:

Mark Schouten, een zeeman van rond de dertig, raakt zijn baan als stuurman op een vrachtschip kwijt als gevolg van zijn slechte gezondheid. Als hij revalideert na een ziekenhuisopname krijgt hij onverwacht een erfenis en koopt hij een oude houten tweemaster, die hij restaureert om er mee naar de Middellandse Zee te zeilen. Aan het eind van zijn reis redt hij bij de Turkse kust een groep Syrische vluchtelingen uit zee, die ronddrijven in een lekke rubberboot.

De redding en de daarop volgende gebeurtenissen zullen zijn leven een andere wending geven. Thuisgekomen na de reis pakt hij zijn leven opnieuw op, maar de herinnering aan een Syrische vrouw die hij uit zee heeft gered laat hem niet los. Hij gaat naar haar op zoek in de chaos van de Griekse vluchtelingencrisis.

Ca. 89.000 woorden, 290 pagina’s.   klik voor extract uit manuscript.

 

HET TRANSPORT

Omslagontwerp door uitgeverij Palmslag

Videotrailer voor het boek:

Tijdens een zeiltocht over de Waddenzee in het vroege voorjaar vinden vader en zoon Brouwer het lichaam van een verdronken jongeman drijvend in een half leeggelopen reddingvest. Diezelfde avond, nadat ze zijn aangekomen in Harlingen en een verklaring over het incident hebben afgelegd tegen de Marechaussee, komt een jonge vrouw aan boord vragen naar de drenkeling.

Kort daarop raken zij verstrikt in een web van internationale misdaad, intimidatie en moord, waar de autoriteiten niet in geďnteresseerd zijn totdat het te laat is en er meer slachtoffers vallen. De verschrikkelijke gebeurtenissen van de daaropvolgende weken zullen een stempel drukken op hun leven.

Ca. 89.000 woorden, 270 pagina’s.   klik voor extract uit manuscript.

 

DRIE METER ZAND

Het verhaal over het wrak van de 'Arabelle' uit de tijd van Napoleon, dat eeuwenlang drie meter onder het zand heeft gelegen in het zeegat van Ameland. Een zeiler en zijn vriendin vinden raadselachtige documenten in de nalatenschap van haar grootmoeder.

Het persoonlijk logboek van een militair uit het leger van Napoleon zet hen op het spoor van het wrak. De waardevolle lading in het wrak wordt echter kort na de ontdekking geplunderd door nietsontziende illegale bergers, die een spoor van geweld achterlaten.

Een historische roman, die uitmondt in een hedendaagse thriller. Verleden en heden zijn op een verrassende manier aan elkaar gesmeed door het wrak en familiebanden die tweehonderd jaar overbruggen. Verwacht eind 2021 of begin 2022.

Ca. 90000 woorden.   klik voor extract uit manuscript

 

     

Auteur   Fictie   Schrijven   Uitgeven   Biografie   Zeilen   Zeevaart   Home